Tilbake til alle saker

Fra Tingsaker Torv og ut i verden

Vi har et sterkt medisinsk miljø på Tingsaker Torv, og start-up’en Appsens er en våre spennende leietakere i dette segmentet. Bedriften har utviklet en trådløs sensor som overvåker hjerterytmen. Nå gjør de seg klare for å erobre verden.

Jarle Jortveit er kardiolog ved Sørlandet sykehus og opplevde daglig behovet for å finne en enklere måte å avdekke og utrede hjerterytmeforstyrrelser. Utstyret for måling av hjerterytme har mer eller mindre vært uendret siden 60-tallet, og er stort og upraktisk i bruk. 

“Bestilling” til Universitetet i Agder

– Vi på hjerteavdelingen kontaktet derfor Universitetet i Agder med følgende “bestilling”: Lag en løsning som er enklere og bedre – både for legen og pasienten, forteller Jarle. Målet var å legge til rette for lengst mulig overvåkningstid, i normal bevegelse: – En lengre test øker sjansen for å finne hjerterytmeforstyrrelser som opptrer anfallsvis.

Som sagt så gjort. 3 år senere, i 2020, ble produktet ECG247 lansert. Som navnet tilsier - det er så enkelt og praktisk i bruk at man kan ha det på seg 24/7. Med en app på mobiltelefonen og et “plaster” med sensor får brukeren - og legen – umiddelbar tilbakemelding om hjertehelsen. Mottakelsen har vært svært god:

– Vi har fått 200 leger og legesentre på kundelisten vår. I fjor ble det gjennomført 7000 tester med ECG247 i Norge. Det er ca 10 % av alle langtids-EKG undersøkelser i Norge. Ikke så verst til å være første hele år i markedet, sier salgsleder Siri Lindland stolt, og forteller videre at interessen fra utlandet også er stor: – Vi har nettopp startet et samarbeid med en stor italiensk sykehuskjede.

Ved hjelp av ECG247 kan personer som er i faresonen bli oppdaget og få forebyggende behandling. Da vil flere liv bli spart.
– Jarle Jortveit, Kardiolog PhD og Medisinsk leder

Orkla Health er ansvarlig for salget ut mot konsument

Foruten helseaktører, selges også ECG247 direkte til konsument, via apotek:

Orkla Health er vår distributør mot konsumentmarkedet, etter oppkjøpet av Norgesplaster. De er en enormt proff og dyktig organisasjon, med internasjonal tilstedeværelse. Vi har stor tro på dette samarbeidet!

ECG247 består av en sensorenhet som kan brukes flere ganger, og et engangsplaster som fester sensoren til brystet. Sensoren sender signaler til en app på mobilen.

Sjekker hjertehelsen til fotballspillere

Nylig inngikk Appsens en avtale med den lokale fotballklubben Jerv:

– Vi kjører medisinske tester på spillerne hvert år, hvor vi blant annet sjekker hjertet deres. Men ved at spillerne nå får sensorer på i flere dager får vi enda bedre oversikt over hjertehelsen deres. Det er bedre å være føre var. Vi har dessverre sett i fotballen at alt kan skje, sier Kamilla Aabel, markeds- og medieansvarlig i Jerv, til Lillesandsposten.

Hver dag får 8 nordmenn hjerneslag forårsaket av hjerteflimmer. Mange vet ikke selv at de lider av dette. Ved hjelp av ECG247 kan personer som er i faresonen bli oppdaget og få forebyggende behandling. Da vil flere liv bli spart.

Kortreist samarbeid

Appsens har ikke reist langt for å finne dyktige bedrifter til produksjonen av produktet. Kitron i Kilsund leverer elektronikken, Jetro og Egde i Grimstad har vært sentrale i produktutviklingen, Verktøymakeren i Lillesand produserer plastinnkapslingen og Norgesplaster i Vennesla pakker og distribuerer.

– Vi er opptatt av å bruke lokale krefter, sier daglig leder Tord Ytterdahl, og avslutter med å fortelle at en emisjon for å rigge selskapet til full internasjonal ekspansjon er på trappene.

Vi gleder oss til å følge den spennende start-up’en videre på reisen! Fra Tingsaker Torv og ut i verden …

Flere aktuelle saker

Se alle artikler

Pelsklingenes favoritt til Lillesand Senter

Nordens største dyrebutikk-kjede har nylig etablert seg på Lillesand Senter, til glede for både firbente “pelsklinger” og deres eiere.

Les mer

Psykolog til Tingsaker Torv

Psykologspesialist Espen Håland valgte å flytte praksisen sin til Tingsaker Torv på grunn av det kollegiale fellesskapet og den sentrale beliggenheten – midt på Agder.

Les mer

Lykkelig i kontorfellesskap

For Fred Gyldenaas i Aritech/Carrier Norge er CoWorks-konseptet til Tingsaker Torv helt perfekt.

Les mer

Nye lokaler til CoWorks

I sommer utvidet vi CoWorks-konseptet vårt med helt nye, lekre lokaler på Tingsaker Torv.

Les mer