Tilbake til alle saker

Trendy gjenbruk til Lillesand Senter

NMS Gjenbruk Lillesand åpner butikk i Lillesand Senter. Butikken settes opp i kjedens nye moderne konsept.

NMS Gjenbruk har 52 butikker rundt om i landet, drevet av rundt 2500 frivillige, og har syv ansatte i administrasjonen. Katrine Pensgård er markedsansvarlig og konstaterer at gjenbruk er blitt en trend.

Trendy med gjenbruk

– Vi har hatt en stor økning de siste årene! I takt med økende engasjement for klima, har gjenbruk seilt opp som de miljøbevisste sitt førstevalg når de ønsker å fornye hjem eller garderobe, forteller Katrine, og legger til: – Ved å handle hos oss bidrar man dobbelt – både til bærekraftig forbruk og til å bekjempe urettferdighet.

NMS Gjenbruk er eid av Det Norske Misjonsselskap, slik at alt overskuddet som butikkene genererer går til bærekraftige prosjekter, da med spesielt fokus på kvinner- og barns rettigheter, utdanning og rent vann.

– Det gir jo en ekstra dimensjon! Jeg tror vi kan krysse av for alle de 17 bærekraftsmålene!

– Ved å handle hos oss bidrar man dobbelt – både til bærekraftig forbruk og til å bekjempe urettferdighet.
– Katrine Pensgård, markedsansvarlig NMS Gjenbruk

Alle velkomne som frivillig

Katrine trekker også frem helseperspektivet i frivilligheten. De 2500 frivillige er i hovedsak pensjonister, men vi ser også at det er endel yngre krefter som ønsker å bidra i våre butikker. For mange av disse gir jobben NMS Gjenbruk tilbyr et sted å være, en meningsfull hverdag, fellesskap og tilhørighet.

– Hos oss er alle velkomne! Og vi tilbyr alle slags arbeidsoppgaver. Man behøver ikke stå i butikk, hvis man ikke ønsker det. Vi har også behov for folk som kan sortere og vaske, rydde, prise varer, snekkerarbeid, bære, kjøre og hente, holde styr på lageret, bestille varer, håndtere sosiale medier, sitte i styret … Kort sagt ALT!

– Noen jobber flere dager i uka, andre bare én dag i måneden. Alt etter hva den enkelte har mulighet til. Det skal også sies at uten frivillige, da har vi ingen butikk. Frivilligheten er det viktigste vi har!

Nytt, moderne butikkonsept

Administrasjonen har utviklet en tydeligere profilhåndbok siste året, og et nytt butikkonsept for de nyere NMS Gjenbruk butikkene. Konseptet er nå rullet ut på Torshov i Oslo, på Randaberg, Brumunddal og den nye butikken på Lillesand Senter vil naturligvis også settes opp i dette konseptet.

– De «nye» butikkene fremstår luftigere, mer moderne og freshe. Vi ønsker at kunder skal la seg inspirere og friste, samtidig skal vi fortsatt være rimelige og beholde «gjenbruks-sjarmen».

Butikken i Lillesand skal ha “ting og tang”, småmøbler og klær. Både lokalbefolkningen og hyttefolk i området gir oss flotte varer til butikken, noe NMS Gjenbruk er utrolig takknemlige for.

Redesign med Jenny Skavlan

Kundesegmentene består av de som liker å gjøre gode kjøp, de miljøbevisste og de som er på skattejakt – samlere og kjennere.

– Influensere som Jenny Skavlan og hennes initiativ Fæbrik har gjort at vi ser en økende andel unge i butikkene våre. De har blitt inspirert til å begynne med redesign og bruker brukte klær og tekstiler som utgangspunkt for nye kreasjoner. Veldig gøy!

NMS Gjenbruk samarbeider med influenser Therese Lindø som har kontoen haap_redesign på Instagram.

– Therese er utrolig kreativ og dyktig! Hun skaper virkelig flotte ting med varer fra våre butikker. Til 17. mai laget hun blant annet en festdrakt av gamle duker, sengetøy og gardiner!

Lett å donere varer

Har du noe hjemme eller på hytta som du tenker fortjener et nytt liv? NMS Gjenbruk vil gjerne høre fra deg!

– Mindre produkter, som klær, ting og tang og småmøbler kan leveres i nærmeste butikk. Vi er interessert i det meste, men det er viktig at varen er hel, ren og pen. Har du større møbler som du ønsker å gi som gave, så ring oss gjerne først. Da ber vi deg sende et bilde, før du kommer innom eller at vi eventuelt avaler henter. Enkelt og greit!

Les mer på NMS Gjenbruk Lillesand sine nettsider.

Pelsklingenes favoritt til Lillesand Senter

Nordens største dyrebutikk-kjede har nylig etablert seg på Lillesand Senter, til glede for både firbente “pelsklinger” og deres eiere.

Les mer

Psykolog til Tingsaker Torv

Psykologspesialist Espen Håland valgte å flytte praksisen sin til Tingsaker Torv på grunn av det kollegiale fellesskapet og den sentrale beliggenheten – midt på Agder.

Les mer

Lykkelig i kontorfellesskap

For Fred Gyldenaas i Aritech/Carrier Norge er CoWorks-konseptet til Tingsaker Torv helt perfekt.

Les mer

Nye lokaler til CoWorks

I sommer utvidet vi CoWorks-konseptet vårt med helt nye, lekre lokaler på Tingsaker Torv.

Les mer